top of page
Blog: Blog2
Zoeken
  • Mathematics Anonymous

Assignment 7: Podcast


De podcast: https://static.wixstatic.com/mp3/325620_e9bfbedf55e14c00be78450ba10fb6a3.mp3


Voor deze opdracht maken wij een serie podcasts. We nemen een publicatie met een intrigerende titel of een vreemd onderwerp van de website met publicaties van de RUG, en zonder ons al te veel verdiept te hebben in de stof lezen we “als leken” het nieuwsbericht. Dit roept natuurlijk vragen op, en die bespreken wij dan ook - op een luchtige manier. Daarmee houden we het bereikbaar voor de normale mens, de gemiddelde Groninger. Na ca. 5 minuten vragen we de onderzoeker erbij, die dan eventuele fouten uit onze bespreking kan halen, en iets vertelt over hoe het onderzoek tot stand is gekomen. Ook hierbij blijft de toon luchtig.


Voor de vervolgpodcasts hebben we onder andere de publicatie “vieze geur vermindert seksuele opwinding” in het vizier. Verder blijven er aan de lopende band publicaties uitkomen en willen we recente vondsten in maatschappelijk interessante gebieden bespreken. Denk hierbij aan aardbevingsproblematiek, milieu en energie. Daarbij moet het onderwerp wel aansluiten bij het format: bij voorkeur een Nederlandse auteur, en het moet luchtig gebracht kunnen worden (een artikel over depressie ten gevolge van aardbevingsschade is smakeloos om lacherig over te doen).


We hebben gekozen voor een podcast omdat we daarmee op een luchtige manier mensen kunnen interesseren. Het blijft laagdrempelig - mensen kunnen dit bijvoorbeeld luisteren in de bus of op de fiets. Daarom houden we het ook kort. Verder hebben we gekozen om veel humor te gebruiken en grapjes te maken, zodat het ook leuk blijft voor mensen die niet van te voren geïnteresseerd zijn in onderzoek. Zo hopen we dat de podcast zichzelf verkoopt.


Daarnaast is één van ons een beetje ingelezen, die vertelt over wat er gebeurt is, en de ander heeft geen idee. Deze zit daardoor een beetje in dezelfde situatie als de luisteraar die er niks vanaf weet. Hopelijk stelt deze persoon dan ook de vragen die ook bij de luisteraar opkomen. Om het wetenschappelijk correct te houden sluiten we af met een input van de onderzoeker zelf.

31 weergaven4 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Professional use of social media

Blizzard Entertainment I don't really browse facebook or twitter as such, so the only companies I really follow on social media are related to my hobbies I already had. So because I was interested in

Assignment 5 flyer

Voorkant: https://static.wixstatic.com/ugd/325620_ecf44bfeb0214c42baff59337652047d.pdf Achterkant:https://static.wixstatic.com/ugd/325620_fd31aa131cbd4f338fc33512dc90e02e.pdf Assignment 5: Flyer Desig

bottom of page