top of page
Blog: Blog2
Zoeken
  • Mathematics Anonymous

Assignment 4 Möbiusband op een A4

https://static.wixstatic.com/ugd/325620_cbfd5dc9ed994dfbab086c084cb5d702.pdf


Een doel van het product is om kinderen af te leiden. Dit gebeurt doordat kinderen een voorbeeld vooraf gevouwen ring of door andere wachtende patiënten gemaakte ringen zien. Hiermee kunnen de kinderen zich al lang vermaken en dan ligt daar dichtbij de instructie om zelf een te maken met duidelijke scheur of knip lijnen. Ook staat er de instructie voor een iets moeilijkere constructie om ze langer bezig te houden. Het resultaat van deze tweede opdracht is enigszins onverwacht, dus al door andere patiënten gemaakte voorbeelden worden of niet meteen aan deze opdracht gerelateerd, waardoor mensen nieuwsgierig worden wat het wordt. Of ze zorgen voor verwondering en de vraag of dat figuur uit de instructie ontstaat en hoe dat gebeurt.

Nog een doel van ons product is het leren, aan kinderen en ouders, van het begrip ring van Möbius en de eigenschap hiervan dat hij maar een kant heeft. Dit gebeurt op een constructivistische manier door een lijn te laten tekenen op de strip. De mogelijke verwachting dat een lijn, over lengte van een ring getekend, aan één kant van de ring zou blijven, wordt in het geval van de Möbius ring ontkracht. Zo kan zelf de conclusie worden getrokken dat een ring van Möbius maar één kant heeft.

Op het A4tje staat verder geen uitgebreide informatie over Möbius ringen om de focus op de instructie te houden. De concepten worden apart gepresenteerd. Ten eerste wordt laten zien wat een ring van Möbius überhaupt is, vervolgens wordt met de opdracht de definiërende eigenschap van deze ring laten zien. Tenslotte wordt (subtiel) in de volgende opdracht het concept dat de draairichting uitmaakt geïntroduceerd. Het volgen van de instructie en het maken van conclusies kan alle twee op eigen tempo gedaan worden. De instructie gebruikt plaatjes met tekst er vlak naast. De gebruiker wordt door de tekst een vraag gesteld, zodat ze zich persoonlijk voelen aangesproken en over het concept nadenken.




19 weergaven3 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Assignment 7: Podcast

De podcast: https://static.wixstatic.com/mp3/325620_e9bfbedf55e14c00be78450ba10fb6a3.mp3 Voor deze opdracht maken wij een serie podcasts. We nemen een publicatie met een intrigerende titel of een vree

Professional use of social media

Blizzard Entertainment I don't really browse facebook or twitter as such, so the only companies I really follow on social media are related to my hobbies I already had. So because I was interested in

bottom of page